Risotto met Zoete Uien en Ontbijtspek

Risotto met Zoete Uien en Ontbijtspek

Risotto met Zoete Uien en Ontbijtspek

Ingrediënten: 2 zoete uien, 150 gram ontbijtspek, 2 teentjes knoflook, 250 gram risotto rijst, 100 ml witte wijn, 650 ml kippenbouillon, rucola, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak op middelhoog vuur 1/2 gesnipperde zoete ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook en 100 gram in stukjes gesneden plakjes ontbijtspek tot de ui zacht is. Voeg 250 gram risotto rijst toe en roer tot de risotto rijst glanst. Voeg 100 ml witte wijn toe en laat de wijn al roerende verdampen. Voeg geleidelijk 650 ml kippenbouillon (getrokken van 2 bouillonblokjes) toe. Voeg steeds zoveel toe tot de risotto onderstaat en roer kort door. Laat even staan en doe vervolgens weer een beetje bouillon bij tot de 650 ml kippenbouillon helemaal is opgenomen. Proef wel of de risotto genoeg zacht is. Bak ondertussen 50 plakjes ontbijtspek knapperig, schep uit de pan en houdt apart. Bak 1 1/2 in ringen gesneden zoete uien op middelhoog vuur tot het zacht is. Serveer de risotto met de zoete uien, plakjes ontbijtspek, rucola en geraspte kaas. Eet smakelijk!

0
(16 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top