Kip Tikka Masala

Kip

Kip Tikka Masala

Kip Tikka Masala

Ingrediënten: 150 ml Griekse yoghurt, 1 kleine ui, 3 teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels chilipoeder, 2 eetlepels garam masala, scheutje citroensap, 2 kipfilets, fijngehakte koriander

Aantal personen: 2

Meng 150 ml Griekse yoghurt met 1 fijngehakte kleine ui, 3 fijngehakt teentjes knoflook, 2 theelepels paprikapoeder, 2 theelepels chilipoeder, 2 eetlepels garam masala en een scheutje citroensap. Snij 2 kipfilets in blokjes en schep de kipfilet met fijngehakte koriander naar smaak door de yoghurt marinade. Dek de schaal goed af en laat de kipfilet een nacht marineren in de koelkast. Verwarm de oven voor op 200 graden en bak de gemarineerde kipfilet in 20 minuten gaar.

Kip Tikka Masala
Ingrediënten: 1 ui, 1 theelepel kardemom, 1 teentje knoflook, 1 blik tomaatblokjes, 1 theelepel kaneel, 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel chilipoeder, 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker, 250 ml kookroom, 55 gram geschaafde amandelen,

Bak in hete olie 1 fijngesnipperde ui met 1 theelepel kardemom tot de ui bruin is. Voeg 1 fijngehakt teentje knoflook toe en bak dit 1 minuut mee. Voeg 1 blik tomaatblokjes toe en laat dit tot de helft indikken. Voeg vervolgens 1 eetlepel garam masala, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel chilipoeder, 1/2 eetlepel bruine basterdsuiker, 250 ml kookroom, 55 gram geschaafde amandelen en de Kip Tikka toe en verwarm het geheel nog 5 minuten door.

Lekker met naanbrood. Eet smakelijk!

(14 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top