Kipfilet met Kaaskorstje en Tomatensaus

Kipfilet met Kaaskorstje en Tomatensaus

Kipfilet met Kaaskorstje en Tomatensaus

Ingrediënten, 1 ei, paneermeel, geraspte kaas, gedroogde Italiaanse kruiden, 2 kipfilets, zout, peper, macaroni, 1 ui, 2 teentjes knoflook, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje worteltjes,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 185 graden. Kluts 1 ei. Maak een mengsel met paneermeel, geraspte kaas en gedroogde Italiaanse kruiden. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Haal de kipfilets door het geklutste ei en vervolgens door het paneermeelmengsel. Leg de kipfilets in een ovenschaal en strooi er eventueel nog wat extra geraspte kaas over. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de oven.

Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak 1 gesnipperde ui met 2 fijngehakte teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg een scheut rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes en 1 uitgelekt blikje worteltjes. Breng kort aan de kook en laat vervolgens 10 minuten op laag vuur pruttelen. Breng op smaak met zout, peper en gedroogde Italiaanse kruiden.

Serveer de kipfilet met kaastkorstje met de tomatensaus en macaroni. Eet smakelijk!

(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top