Rijst met Kipfilet, Sperziebonen en Champignons

Rijst met Kipfilet, Sperziebonen en Champignons

Rijst met Kipfilet, Sperziebonen en Champignons

Ingrediënten: 5 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal, 1 zakje Conimex nasikruiden, 1 kipfilet, rijst, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram champignons, 100 gram sperziebonen, 250 ml kookroom, 1 1/2 eetlepel pindakaas,

Aantal personen: 3

Maak een marinade van 5 eetlepels ketjap manis, 3 eetlepels azijn, 4 eetlepels tomatenketchup, 1 theelepel sambal en 1 zakje Conimex nasikruiden. Marineer hierin 1 in blokjes gesneden kipfilet. Laat de kipfilet minstens een uur marineren. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bak 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek met 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg de kipfilet met de marinade toe en bak kort mee. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons en 100 gram sperziebonen toe. Roer even door tot de champignons zacht beginnen te worden. Voeg 250 ml kookroom en 1 1/2 eetlepels pindakaas toe. Breng het kort aan de kook en laat het vervolgens 15 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(1.403 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top