Portobello’s gevuld met Kaas-Biersaus

Portobello’s gevuld met Kaas-Biersaus

Portobello's gevuld met Kaas-Biersaus

IngrediĆ«nten: 4 portobello’s, 2 uien, bloem, 1 flesje donker bier, 1/2 eetlepel grove mosterd, 100 gram geraspte oude kaas, 2 eieren, tijm, scheutje witte wijn, 300 ml groentebouillon,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 180 graden. Haal de steeltjes uit 4 portobello’s. Wrijf het hoedje van de portobello’s in met olie en leg de portobello’s met de hoedjes naar boven ongeveer 5 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui tot de ui zacht en glazig is. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 1 fles donker bier toe en blijf goed roeren. Haal de pan van het vuur en roer er 1/2 eetlepel grove mosterd, 100 gram geraspte oude kaas en 2 geklutste eieren toe. Roer dit goed door en schep dit over de portobello’s. Zet de portobello’s nog 15 minuten in de voorverwarmde oven.

Maak ondertussen een tijm-ui jus. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met wat tijm tot de ui zacht en glazig is. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak kort mee. Voeg een scheutje witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 300 ml groentebouillon toe en laat de jus 10 minuten zachtjes pruttelen.

Serveer de portobello’s gevuld met kaas-biersaus met de tijm-ui jus en aardappelpuree. Eet smakelijk!

0
(11 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top