Gehaktballen op Luikse Wijze

Gehaktballen op Luikse Wijze

Gehaktballen op Luikse Wijze

Ingrediënten: 500 gram gehakt, 1 ei, 2 eetlepels peterselie, 4 eetlepels paneermeel, uienpoeder, zout, peper, boter, 2 uien, 2 eetlepels azijn, 400 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop, 2 eetlepels rozijnen,

Aantal gehaktballen: 5

Verwarm de oven voor op 90 graden. Meng 500 gram gehakt met 1 ei, 2 eetlepels fijngehakte peterselie en 4 eetlepels paneermeel. Breng op smaak met uienpoeder, zout en peper. Maak hiervan 5 gehaktballen. Leg de gehaktballen in een ovenschaal. Zet de braadslee ongeveer 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven.

Bak op laag vuur 2 in ringen gesneden uien in hete boter tot het lichtbruin is. Dit kan zeker een half uur duren. Voeg 2 eetlepels azijn toe. Roer de azijn er even door. Voeg vervolgens 400 ml vleesfond, 3 eetlepels appelstroop en 2 eetlepels rozijnen toe. Laat de saus op middelhoog vuur indikken. Strooi als de saus de gewenste dikte heeft nog wat fijngehakte peterselie bij de saus. Serveer de gehaktballen met de Luikse saus, Vlaamse frieten en een salade. Eet smakelijk!

0
(36 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top