Kipfilet met Tagliatelle en Tomatensaus

Kipfilet met Tagliatelle en Tomatensaus

Kipfilet met Tagliatelle en Tomatensaus

Ingrediƫnten: tagliatelle, 2 kipfilets, zout, peper, kipkruiden, uienpoeder, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 75 ml rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel suiker, 1 blokje kippenbouillon, bieslook, geraspte kaas,

Aantal personen: 2

Kook de tagliatelle in kokend water met wat zout beetgaar. Maak 2 kipfilets met een deegroller plat. Kruid de kipfilets met zout, peper, kipkruiden en uienpoeder. Bak de kipfilets aan beide zijden bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en houd ze apart. Bak in de achtergebleven boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Blus met 75 ml rode wijn. Laat de alcohol verdampen. Voeg 1 blik tomaatblokjes met 1 eetlepel suiker, 1 verkruimeld blokje kippenbouillon en bieslook toe. Roer door en breng even aan de kook. Leg de kipfilets terug in de pan en strooi over de kipfilets geraspte kaas. Leg de deksel op de pan en laat het 10 minuten op laag vuur gaar worden. Serveer de kipfilets met de tagliatelle en de tomatensaus. Eet smakelijk!

0
(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top