Rijst met Gehakt en Paprika

Rijst met Gehakt en Paprika

Rijst met Gehakt en Paprika

Ingrediënten: rijst, 1 ui, 250 gram gehakt, chilipoeder, 1 rode paprika, 1 teentje knoflook, 175 ml kippenbouillon, 2 theelepels maïzena, 1 eetlepel water, 2 eetlepels sojasaus, basilicum,

Aantal personen: 2

Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 in ringen gesneden ui tot het lichtbruin is. Voeg 250 gram gehakt met naar smaak chilipoeder toe en bak het gehakt rul en bruin. Voeg vervolgens 1 in reepjes gesneden rode paprika en 1 fijngehakt teentje knoflook. Roerbak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 175 ml kippenbouillon toe en breng dit even en de kook en laat het tot de helft inkoken. Roer 2 theelepels maïzena met 1 eetlepel water tot een papje. Roer het maïzena-papje met 2 eetlepels sojasaus en bind de saus. Voeg als laatste wat basilicum toe. Serveer met de rijst. Eet smakelijk!

0
(187 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top