Kipfilet met Sjalottensaus

Kipfilet met Sjalottensaus

Kipfilet met Sjalottensaus

Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, grove mosterd, paneermeel, 2 sjalotjes, 100 ml witte wijn, 50 ml azijn, 150 ml kippenbouillon,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden met bovengril aan. Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en smeer de kipfilets in met grove mosterd. Leg de kipfilets in een ovenschaal, strooi er paneermeel over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in de achtergebleven boter 2 fijngesnipperde sjalotjes tot het zacht is. Voeg 100 ml witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 50 ml azijn en 150 ml kippenbouillon toe. Breng het kort aan de kook. Laat het vervolgens 10 minuten pruttelen. Serveer de kipfilet met de sjalottensaus. Wij aten er een salade en aardappelblokjes bij. Eet smakelijk!

(30 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top