Babi Pangang met Nasi Goreng

Babi Pangang met Nasi Goreng

Babi Pangang met Nasi Goreng

Babi Pangang
Ingrediënten: 600 gram speklappen, ketoembar, Chinese vijfkruidenpoeder, nootmuskaat, 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, flinke scheut citroensap, 2 teentjes knoflook, zout, peper,

Snij 600 gram speklappen in reepjes. Kook de speklapreepjes kort in zacht kokend water ongeveer 2 minuten. Laat de speklapjes afkoelen en wrijf dan in naar eigen smaak met ketoembar, Chinese vijfkruidenpoeder. Maak een marinade van 100 ml ketjap manis, 200 ml olie, een flinke scheut citroensap, 2 fijngehakte teentjes knoflook, zout en peper. Marineer hierin de speklapjes voor minstens 4 uur. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de gemarineerde speklapjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Erbij eet je natuurlijk de babi pangangsaus.

Babi Pangang Saus

Ingrediënten: 200 ml tomatenketchup, 1 scheutje chilisaus, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, peper,

Meng 200 ml tomatenketchup, 1 scheut chilisaus, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker en wat peper naar smaak goed door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur.

Nasi Goreng
Ingrediënten: 200 gram rijst, 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, serehpoeder, 1 ei, 3 bosuien, 1 eetlepel ketjap manis,

Kook 200 gram rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Maak een boemboe in de keukenmachine van 1 ui, 3 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal en serehpoeder. Bak de boemboe in de hete olie tot het geurt. Voeg 1 losgeklopt ei toe en roerbak tot het gestold is. Voeg de gekookte rijst, 3 in ringen gesneden bosuien en 1 eetlepel ketjap manis toe. Roerbak tot het goed warm is.

Eet smakelijk!

0
(223 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top