Varkenshaas in Bladerdeeg

Varkenshaas in Bladerdeeg

Varkenshaas in Bladerdeeg

Ingrediënten: 6 vellen bladerdeeg, 1 varkenshaasje, zout, peper, 1 sjalotje, tijm, 2 teentjes knoflook, 100 gram champignons, 1 ei

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat 6 vellen bladerdeeg ontdooien. Snij 1 varkenshaas doormidden en bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaas rondom bruin in hete boter. Haal ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperd sjalotje met wat tijm tot het sjalotje zacht is. Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook en 100 gram fijngesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Laat de champignons afkoelen. Leg op het bladerdeeg een schep van het champignon-mengsel en daarop het varkenshaasje. Schep er nog wat van het champignons-mengsel over en bedek met de rest van het bladerdeeg. Vouw de randjes goed dicht. Kluts een ei en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Leg de bladerdeeg-pakketjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade en aardappelbolletjes. Eet smakelijk!

(115 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 thoughts on “Varkenshaas in Bladerdeeg

 1. Hoi, Super recept. Heb een klein vraagje. Waarom dien je het varkenshaasje in twee te snijden? Leg je de twee delen dan weer op elkaar?

  Bedankt!
  Eva

  1. Hoi Eva,

   Wij nemen altijd 1 varkenshaas met zijn tweeën omdat ze hier best groot zijn. Heeft je slager alleen kopstukken van de varkenshaas zou ik er gewoon 2 nemen.

   Groetjes Anja

Comments are closed.

Back To Top