Varkenshaas in Bladerdeeg

Varkenshaas in Bladerdeeg

Varkenshaas in Bladerdeeg

Ingrediënten: 6 vellen bladerdeeg, 1 varkenshaasje, zout, peper, 1 sjalotje, tijm, 2 teentjes knoflook, 100 gram champignons, 1 ei

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Laat 6 vellen bladerdeeg ontdooien. Snij 1 varkenshaas doormidden en bestrooi met zout en peper. Bak de varkenshaas rondom bruin in hete boter. Haal ze uit de pan en bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperd sjalotje met wat tijm tot het sjalotje zacht is. Voeg 2 fijngehakte teentjes knoflook en 100 gram fijngesneden champignons toe. Roerbak tot de champignons zacht zijn. Laat de champignons afkoelen. Leg op het bladerdeeg een schep van het champignon-mengsel en daarop het varkenshaasje. Schep er nog wat van het champignons-mengsel over en bedek met de rest van het bladerdeeg. Vouw de randjes goed dicht. Kluts een ei en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Leg de bladerdeeg-pakketjes in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade en aardappelbolletjes. Eet smakelijk!

0
(132 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

3 thoughts on “Varkenshaas in Bladerdeeg

    1. Hoi Eva,

      Wij nemen altijd 1 varkenshaas met zijn tweeën omdat ze hier best groot zijn. Heeft je slager alleen kopstukken van de varkenshaas zou ik er gewoon 2 nemen.

      Groetjes Anja

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top