Sachertorte

Sachertorte

Sachertorte

Ingrediënten: 4 eieren, 100 gram suiker, 40 gram cacaopoeder, 20 gram aardappelzetmeel, abrikozenjam, 250 gram pure chocolade, 250 ml slagroom,

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een springvorm met een doorsnede van 20 centimeter in en bebloem de springvorm. Splits 4 eieren. Mix het eiwit tot schuim voeg geleidelijk 80 gram suiker toe. Mix 20 gram suiker met de eidooiers. Spatel voorzichtig de eidooiers samen met 40 gram cacaopoeder en 20 gram aardappelzetmeel door het schuim. Schep het beslag in de springvorm. Zet de springvorm 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de taart daarna goed afkoelen snij daarna de taart in twee plakken. Bestrijk het snijvlak royaal met abrikozenjam en leg de andere taarthelft er weer op. Breng 250 ml zachtjes aan de kook. Voeg de room toe aan 250 gram in stukjes gebroken chocolade, wacht 2 minuten en roer dan voorzichtig door het geheel zodat er een homogene massa onstaat. Bestrijk hier mee de taart volledig. Gebruik een kleine spatel om de chocolade glad te strijken. Laat de chocoladeglazuur in minstens 45 minuten hard worden in de koelkast. Smul ze!

0
(45 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top