Cannelloni met Spinazie, Tomatensaus en Kaassaus

Cannelloni met Spinazie, Tomatensaus en Kaassaus

Cannelloni met  Spinazie, Tomatensaus en Kaassaus

Ingrediënten: 2 uien, 2 teentjes knoflook, 1 theelepel sambal, 2 tomaten, rozemarijn, scheutje rode wijn, 1 blik tomaatblokjes, 1 blikje tomatenpuree, 1 laurierblaadje, 300 gram spinazie, 500 gram gehakt, 50 ml kookroom, 150 gram geraspte kaas, 2 eieren, zout, peper, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, verse lasagnebladen,

Aantal personen: 3

De Tomatensaus: Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 2 ontvelde en in blokjes gesneden tomaat en wat rozemarijn toe en bak kort mee. Voeg een scheut rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg daarna 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Breng kort aan de kook, zet het vuur lager, doe er een laurierblaadje bij en laat het een half uur pruttelen. Haal op het laatst het laurierblaadje eruit.

De Cannelloni-vulling: Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui zachtbruin is. Voeg beetje bij beetje 300 gram spinazie toe en laat het slinken. Schep de spinazie uit de pan en snij het fijn. Doe nieuwe olie in de pan en bak 500 gram gehakt tot het bruin is. Giet eventueel overtollig vet uit de pan. Haal de pan van het vuur en roer er 50 ml kookroom, 50 gram geraspte kaas,2 eieren en de spinazie door. Breng op smaak met zout en peper.

Verwarm de oven voor op 180 graden

De Kaassaus: Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 500 ml melk toe. Als de saus de gewenste dikte heeft haal je de pan van het vuur. Roer er 100 gram geraspte kaas door. Breng op smaak met zout en peper.

Doe in een ovenschaal de tomatensaus. Schep op de lasagnebladen het spinaziemengsel en rol elk lasagneblad op. Leg de lasagnerolletjes in de tomatensaus. Giet de kaassaus over de cannelloni zodat alles bedekt is. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(53 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top