Chocolademousse

Chocolademousse

Chocolademousse

Ingrediënten: 3 eieren, zout, 200 gram pure chocolade, 60 gram lichtbruine basterdsuiker, 250 ml slagroom,

Aantal toetjes: 6

Splits voor deze chocolademousse 3 eieren. Klop de eiwitten stijf met een snufje zout in een brandschone kom en brandschone mixerhaken. Smelt 200 gram pure chocolade au bain marie. Klop 60 gram lichtbruine basterdsuiker met de 3 eidooiers tot een smeuïg geheel en klop 250 ml slagroom luchtig. Doe het eidooier-suikermengsel bij de gesmolten chocolade. Mix dit weer door de slagroom met de mixer. Spatel dit voorzichtig door het eiwitschuim. Doe de mousse in mooie toetjesglazen. Dek het af met huishoudfolie en zet de toetjesglazen ongeveer 2 tot 3 uur in de koelkast. Daarna heb je een heerlijke chocolademousse. Smul ze!

0
(101 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top