Lasagne

Lasagne

lasagne

Ingrediënten: 250 gram dobbelteentjes ontbijtspek, 300 gram gehakt, tijm, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 1 rode paprika, 250 gram champignons, scheutje rode wijn, 1 eetlepel bloem, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel suiker, zout, peper, 30 gram boter, 30 gram bloem, 300 ml melk, 100 gram geraspte kaas, lasagnebladen,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in een hete koekenpan op middelhoog vuur 250 gram ontbijtspek knapperig. Schep het uit de pan en bak in het achtergebleven vet 300 gram gehakt met wat tijm tot het bruin is. Doe in een keukenmachine 1 ui, 2 teentjes knoflook, 2 tomaten, 1 rode paprika en 250 gram champignons en mix dit fijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe aan het gehakt en bak even mee. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens de fijne groente en 1 blik tomaatblokjes toe. Warm het even mee. Breng op smaak met 1 eetlepel suiker, zout en peper. Doe de ontbijtspek weer terug in de pan. Zet het vuur lager en laat het even pruttelen.

Maak ondertussen de kaassaus. Smelt 30 gram boter. Voeg daarna 30 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens, al roerende, geleidelijk 300 ml melk toe (of iets meer of minder na gelang de gewenste dikte). Haal de pan van het vuur als de saus de gewenste dikte heeft bereikt en roer er 100 gram geraspte kaas door.

Begin nu met de opbouw van de lasagne. Doe laag om laag de vleessaus, kaassaus en lasagnebladen in een ovenschaal. Eindig met de kaassaus. Strooi er nog wat extra geraspte kaas over. Zet de lasagne ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(4 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top