Kipfilet met Champignonsaus

Kipfilet met Champignonsaus

Kipfilet met Champignonsaus

Ingrediënten: 2 kipfilet, 1 ui, 250 gram champignons, 1 eetlepel bloem, scheutje witte wijn, 1 eetlepel tomatenpuree, 150 ml kippenbouillon, dragon, peper, zout,

Aantal personen: 2

Bestrooi 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan en houd apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot de ui zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Roer er 1 eetlepel bloem door en bak 1 minuut mee. Voeg vervolgens een scheutje witte wijn, 1 eetlepel tomatenpuree en 150 ml kippenbouillon toe. Laat het aan de kook komen, breng de saus op smaak met dragon, zout en peper. Leg de kipfilet terug in de pan. Zet het vuur lager en laat zo de kip in ongeveer 20 minuten gaar worden. Lekker met een salade en aardappelbolletjes. Eet smakelijk!

0
(71 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top