Bladerdeeg Koekjes

Bladerdeeg Koekjes

Bladerdeeg Koekjes

Ingrediënten: 4 vellen bladerdeeg, 1 ei, 2 eetlepels suiker, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel speculaaskruiden,

Aantal koekjes: 30

Ontdooi 4 velletjes bladerdeeg. ‘Plak’ 2 vellen bladerdeeg aan elkaar, doe dit ook voor de andere 2 vellen bladerdeeg. je krijgt zo 2 langwerpige lappen. Klop 1 ei en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Meng 2 eetlepels suiker met 1 theelepel kaneel en 1 theelepel speculaaskruiden. Strooi dit gelijkmatig over het bladerdeeg. Rol het bladerdeeg op tot het midden en rol het daarna vanaf de andere kant ook op naar het midden. Zet het ongeveer een kwartier in de koelkast. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden. Snij de rolletjes bladerdeeg in plakjes en leg dit op een met bakpapier bekleedde bakplaat. Bestrijk de koekjes met het restant van het geklutste ei. Zet de bakplaat ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de koekjes afkoelen. Smul ze!

0
(180 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top