Stoofpotje met Sperziebonen, Spek en Peer

Stoofpotje met Sperziebonen, Spek en Peer

Stoofpotje met Sperziebonen, Spek en Peer
Ingrediënten: 800 gram aardappelen, 400 gram sperziebonen, 2 teentjes knoflook, salie, 500 ml bouillon, 1 eetlepel grove mosterd, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 peren,

Aantal personen: 4

Snij 800 gram vastkokende aardappelen in blokjes. Haal 400 gram sperziebonen af en breek de sperziebonen. Doe de sperziebonen samen met de aardappelen in de pan. Doe er 2 gepelde teentjes knoflook en wat salie naar eigen smaak bij. Giet er 500 ml bouillon bij en voeg 1 eetlepel grove mosterd toe. Roer het door. Zet het geheel op en laat het aan de kook komen.Leg de deksel op de pan en laat het 10 minuten stoven. Bak ondertussen op middelhoog vuur in een koekenpan 250 gram dobbelsteentjes knapperig. Schil 2 peren en snij de peren in blokjes. Schep het door de sperziebonen en laat het nog 5 minuten stoven. Giet de sperziebonen-aardappelen af en schep de dobbelsteentjes ontbijtspek er door. Eet smakelijk!

(97 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

4 thoughts on “Stoofpotje met Sperziebonen, Spek en Peer

  1. Geisteren gegeten… er gaat een wereld aan kokkerellen open voor me met dit blog. 😉
    Ik vond alleen dat de aardappels zo weinig smeek hadden.
    Verkeerde aardappel gebruikt? Ik had een bildtstar. Of wat anders verkeerd gedaan zoals te grote stukken?

  2. Ghi Leuk om te horen, ik gebruik eigenlijk gewoon zo’n zakje geschilde en voorgekookte aardappels, geen idee dus welke aardappelsoort het is. Misschien dat het te maken heeft met de kruiding, misschien was de bouillon niet sterk genoeg?? T Is altijd weer uitproberen qua smaak.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top