Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette

Ingrediënten: 250 gram blokjes ham, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 800 gram vastkokende aardappels, 150 gram gemengde paddenstoelen, scheutje witte wijn, 250 ml crème fraiche, 400 gram brie,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 250 gram blokjes ham bruin. Schep het uit de pan. Doe nieuwe olie in de pan en bak hierin 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Snij 800 gram vastkokende aardappels in plakjes en doe deze bij de ui in de pan. Bak, voorzichtig omscheppend, 5 minuten mee. Voeg dan 150 gram gemengde paddenstoelen toe en bak mee tot de paddenstoelen zacht zijn. Doe er een scheutje witte wijn bij en laat de alcohol verdampen. Haal de pan van het vuur en schep er voorzichtig 250 ml crème fraiche en 200 gram in blokjes gesneden brie erdoor. Schep alles in een ovenschaal en strooi er nog 200 gram in blokjes gesneden brie over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Lekker met een salade. Eet smakelijk!

0
(20 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top