Risotto met Paddenstoelen en Ontbijtspek

Risotto met Paddenstoelen en Ontbijtspek

Risotto met Paddenstoelen en Ontbijtspek

Ingrediënten: 50 gram ontbijtspek, 250 gram champignons, tijm, 1 ui, 1 teentje knoflook, 275 gram risotto rijst ‘funghi’ (Albert Heijn merk), 550 ml kippenbouillon, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Bak 50 gram in stukjes gesneden ontbijtspek knapperig. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons met wat tijm tot de champignons zacht zijn. Schep alles uit de pan en voeg nieuwe olie toe. Bak 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook tot de ui glazig is. Voeg 275 gram risotto rijst met 550 ml kippenbouillon toe. Breng het aan de kook en roer het 1 keer om. Laat het vervolgens met de deksel op de pan 12 minuten zachtjes pruttelen. Roer nog even goed door, voeg de champignons en ontbijtspek weer toe en warm het nog 5 minuten door met de deksel op de pan. Doe er op je bord wat geraspte kaas door. Eet smakelijk!

0
(9 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top