Köttbullar met Raggmunk

Köttbullar met Raggmunk

Kottbullar en Raggmunk

Köttbullar met Raggmunk oftewel Zweedse balletjes met Aardappelpannenkoekjes, alleen zonder de lingonberries, daarvoor moet je toevallig bij een groot Zweeds warenhuis zijn.

Köttbullar
Ingrediënten: 1 ui, 500 gram gehakt, 1 ei, paneermeel, zout, peper, scheutje witte wijn, kookroom,

Aantal personen: 3

Snipper een ui heel fijn in een keukenmachine. Bak de ui zacht in een beetje boter. Meng het gehakt met 1 ei, paneermeel, zout, peper en de afgekoelde ui. Draai er balletjes van. Bak de balletjes rondom bruin in hete boter. Blus met een scheutje witte wijn en laat de alcohol verdampen. Voeg 200 ml kookroom toe en laat de gehaktballetjes op laag vuur verder garen.

Raggmunk
Ingrediënten: 800 gram vastkokende aardappels, 1 ei, 90 gram bloem, 300 ml melk, zout, 50 gram boter, spek,

Aantal personen: 4

Rasp 800 gram vastkokende aardappels. Maak een pannenkoekenbeslag door 1 ei, 90 gram bloem, 300 ml melk, een snufje zout en 50 gram gesmolten boter te mengen. Roer de geraspte aardappel door het pannenkoekenbeslag. Bak de aardappelpannenkoekjes aan beide kanten bruin. Bak de plakjes ontbijtspek knapperig en serveer met de raggmunk.

Natuurlijk serveer je dit met een bessenjam, bij voorkeur de lingonberriesjam van Ikea. Eet smakelijk!

0
(27 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Köttbullar met Raggmunk

  1. Dag Anja… wat heb jij een lekker blog…ik heb vandaag die Zweedse gehaktballetjes gemaakt… erg lekker.. dat vond mijn man ook. Ik had er broccoli bij en Duitse aardappelkoeken..

    grts

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top