Kruidkoek

Kruidkoek

Kruidkoek

ingrediënten: 3 eieren, 150 gram suiker, 200 ml olie (zonnebloem- of arichide-olie), 200 ml schenkstroop, 2 theelepels gemberpoeder, 275 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 3 theelepels kardemom, 2 theelepels koekkruiden, 1 theelepel kaneel, 1 theelepel kruidnagelpoeder, 1 mespunt nootmuskaat,

Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet een cakevorm in en bekleed met bakpapier. Klop 3 eieren met 150 gram suiker tot het luchtig is. Voeg al roerende 200 ml olie, 200 ml stroop en de gember toe. Breng 150 ml water aan de kook en voeg dat beetje bij beetje al roerende toe aan het eiermengsel. Voeg 275 gram bloem, 1 eetlepel bakpoeder, 3 theelepels kardemom, 2 theelepels koekkruiden 1 theelepel kaneel, 1 theelepel kruidnagelpoeder en 1 mespunt nootmuskaat toe. Spatel voorzichtig door elkaar tot een luchtig beslag. Doe het beslag in een cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer een uur in de voorverwarmde oven. Laat de cake minstens 20 minuten afkoelen. Haal het bakpapier er dan voorzichtig af en laat het nog verder afkoelen.

0
(29 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Kruidkoek

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top