Kipfilet met Champignon-Rozijnensaus

Kip

Kipfilet met Champignon-Rozijnensaus

Kipfilet met Champignon-Rozijnensaus
Ingrediënten: 3 kipfilets, zout, peper, 1 ui, 250 gram champignons, 2 augurken, 10 zilveruitjes, 1 handje rozijnen, 1 eetlepel tomatenketchup, 125 ml crème fraîche, nootmuskaat, komijnpoeder,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 170 graden. Kruid 3 kipfilets met zout en peper en bak de kipfilets rondom bruin in hete boter. Doe de kipfilets in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de oven tot de kipfilet gaar is. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui tot het zacht is. Voeg 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en bak tot de champignons zacht zijn. Zet het vuur lager en voeg 2 fijngehakte augurken, 10 in helften gesneden zilveruitjes, 1 handje rozijnen, 1 eetlepel tomatenketchup, 125 ml crème fraîche, nootmuskaat en komijnpoeder toe. Laat de crème fraîche langzaam smelten. Laat de saus nog 5 minuten op laag vuur staan. Serveer de kipfilet met de champignon-rozijnensaus, aardappelbolletjes en een salade. Eet smakelijk!

0
(77 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top