Gestoofd Varkensvlees met Chorizo en Tomaat

Gestoofd Varkensvlees met Chorizo en Tomaat

Gestoofd Varkensvlees met Chorizo en Tomaat
Ingrediënten: 750 gram varkenslappen, zout, peper, 1 ui, 2 teentjes knoflook, 3 eetlepels witte wijnazijn, 125 gram chorizo, 1 blik tomatenblokjes, 1 blikje tomatenpuree, peterselie,

Aantal personen: 4

Bak in hete boter 750 gram in blokjes gesneden varkenslappen, gekruid met zout en peper, in gedeeltes tot het bruin in. Schep het uit de pan en houd het varkensvlees apart. Bak in het achtergebleven vet 1 gesnipperde ui en 2 teentjes knoflook tot de ui zacht is. Voeg 3 eetlepels witte wijn azijn toe en roer kort. Voeg 125 gram in reepjes gesneden plakjes chorizo toe en bak mee tot het zijn olie verliest. Voeg dan de varkensvlees terug in de pan en voeg ook 1 blik tomaatblokjes en 1 blikje tomatenpuree toe. Zet het vuur laag en doe de deksel half op de pan en laat het 35 minuten stoven. Breng op smaak met zout en peper en voeg naar eigen smaak peterselie toe. Lekker met salade en Franse frietjes. Eet smakelijk!

0
(102 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top