Macaronischotel met Tomaat en Kaas

Macaronischotel met Tomaat en Kaas

Macaronischotel met Tomaat en Kaas
Ingrediënten: macaroni, 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 2 rode uien, 1 teentje knoflook, 2 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel suiker, 1 eetlepel chilisaus, 25 gram boter, 2 eetlepels bloem, 250 ml melk, 75 gram geraspte oude kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de macaroni beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in een hete koekenpan 250 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Pureer 2 rode uien, 1 teentje knoflook en 2 tomaten in de keukenmachine. Voeg dit mengsel toe aan de ontbijtspek samen met een blik tomaatblokjes. Voeg 1 eetlepel suiker en 1 eetlepel chilisaus toe en zet het vuur laag. Maak dan de saus. Smelt 25 gram boter en voeg als de boter gesmolten is 2 eetlepels bloem toe. Bak kort mee. Voeg geleidelijk ongeveer 250 ml melk toe. Haal de saus van het vuur af als het de gewenste dikte heeft bereikt. Roer er 75 gram geraspte kaas door en laat de kaas smelten. Voeg de kaassaus samen met de macaroni bij het tomatenmengsel en schep het even door. Doe alles in een ovenschaal en strooi er nog wat extra geraspte kaas over. Zet de ovenschaal nog 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(51 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top