Kruidige Appelcake

Kruidige Appelcake

Kruidige Appelcake

Nog 2 appels in de fruitschaal, precies 3 eieren in de koelkast en 250 gram bloem in de kast. Restjes opmaken, dus cake bakken!

Ingrediënten: 75 gram rozijnen, 250 gram boter, 170 gram lichtbruine basterdsuiker, 70 gram suiker, 3 eieren, 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel piment, 1/2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel bakpoeder, snufje zout, 2 appels,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Wel 75 gram rozijnen in warm water ongeveer 10 minuten. Mix 250 gram zachte boter met 170 gram lichtbruine basterdsuiker, 70 gram suiker en 3 eieren tot een smeuïg geheel. Voeg 250 gram bloem, 1 zakje vanillesuiker, 1 theelepel kaneelpoeder, 1 theelepel piment, 1 /2 theelepel nootmuskaat, 1/2 theelepel kruidnagelpoeder, 1 theelepel bakpoeder en een snufje zout toe en mix tot een goed beslag. Schil 2 appels en ontdoe van het klokhuis. Snij de appels in blokjes en spatel dit samen met de gewelde rozijnen door het beslag. Doe het beslag in een beboterde en bebloemde cakevorm. Zet de cakevorm ongeveer 80 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm. Smul ze!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Kruidige Appelcake

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top