Nasi Goreng

Nasi Goreng

Nasi Goreng
Ingrediënten: rijst, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 theelepel sambal, 125 gram blokjes ham, 1 wortel, 250 gram kastanjechampignons, 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus, 1 eetlepel sojasaus,

Aantal personen: 3

Kook de rijst van te voren volgens de aanwijzing op de verpakking. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en 1 theelepel sambal tot de ui zacht is. Voeg 125 gram blokjes ham en 1 in blokjes gesneden wortel toe. Roerbak ongeveer 4 minuten mee. Voeg dan 250 gram in plakjes gesneden kastanjechampignons toe en roerbak tot de kastanjechampignons zacht zijn. Maak ondertussen een saus van 2 eetlepels donkere basterdsuiker, 2 eetlepels chilisaus en 1 eetlepel sojasaus. Voeg dit mengsel samen met de gekookte rijst bij de groenten. Roerbak nog een paar minuten goed door. Eet smakelijk!

0
(12 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top