Witlof met Ham en Kaas

Witlof met Ham en Kaas

Witlof met Ham en Kaas
Ingrediënten: 2 witlof, plakjes ham, plakjes kaas, 50 gram boter, 50 gram bloem, 500 ml melk, 2 theelepels mosterd, 100 gram oude geraspte kaas, zout, peper, nootmuskaat,

Aantal personen: 1

Kook de witlof in 15 minuten bijna gaar in water met wat zout. Giet af en laat de witlof afkoelen. Verwarm de oven voor op 160 graden. Omwikkel de witlof met plakjes kaas en daarna met een plakje ham. Leg de witlof in een eenpersoons ovenschaaltje. Maak een kaassaus (voldoende voor 2 eenpersoons ovenschaaltjes) door 50 gram boter te smelten. Voeg 50 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg geleidelijk 500 ml melk toe en blijf goed roeren. Haal de saus van het vuur af en voeg 2 theelepels mosterd en 100 gram geraspte oude kaas toe. Laat de kaas al roerende smelten. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat. Doe de kaassaus bij de witlof in de ovenschaaltjes. Zet het ovenschaaltje ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met aardappelpuree. Eet smakelijk!

0
(128 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top