Champ (Aardappelpuree met Worst)

Champ (Aardappelpuree met Worst)

Champ (Aardappelpuree met Worst)
Champ, oftewel een Ierse stamppot, oftewel Bangers ’n Mash of gewoon Aardappelpuree met Worst. Het is maar hoe je het noemt.

Ingrediënten: 450 gram aardappelpuree, 3 bosuien, 2 dessertlepels mosterd, 2 saucijzen, 2 uien, bloem, 100 ml rode wijn, 250 ml bouillon, 20 gram roomboter,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij het wit van 3 bosuien in dunne ringen. Meng de bosuien met 450 gram aardappelpuree (vers uit een zakje of zelfgemaakt met room) en 1 dessertlepel mosterd door elkaar. Doe de aardappelpuree in een ovenschaal. Bak 2 saucijzen rondom bruin in hete boter. Doe deze bij de aardappelpuree in de ovenschaal. Zet de ovenschaal ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Bak in de achtergebleven boter, op middelhoog vuur, 2 gesnipperde uien tot ze goudbruin zijn. Voeg bloem toe en roerbak kort mee. Voeg dan 100 ml rode wijn en 250 ml bouillon toe en laat het even zachtjes koken. Voeg als laatste 20 gram roomboter en 1 dessertlepel mosterd toe. Laat de roomboter smelten. Serveer de aardappelpuree met de worstjes en uienjus. Eet smakelijk!

0
(44 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top