Sperziebonen Lasagnette

Sperziebonen Lasagnette

Sperziebonen Lasagnette
Restjes opmaken uit de koelkast!

Ingrediënten: 300 gram sperziebonen, 1 ui, 2 teentjes knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 1 oranje paprika, 150 gram champignons, 1 blik tomaatblokjes, 1 potje pizza-tomatensaus, 1/2 pak lasagnette, 50 gram boter, 50 gram bloem, 250 ml kookroom, 250 ml water, 75 gram geraspte kaas, 1 eetlepel kruidenroomkaas, zout, peper,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 200 graden. Kook 300 gram sperziebonen beetgaar in water met zout. Giet af en houd het apart. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 2 teentjes knoflook en tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak dit rul. Voeg 1 in blokjes gesneden oranje paprika en 150 gram in plakjes gesneden champignons toe. Roerbak even mee en voeg dan 1 blik tomaatblokjes, 1 potje pizza-tomatensaus en de lasagnette toe. Roer even en laat het vervolgens op middelhoog vuur even staan. Maak ondertussen de romige kaassaus. Smelt 50 gram boter. Voeg 50 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg al roerende beetje bij beetje 250 ml kookroom en 250 ml water toe (of meer/minder tot je de gewenste dikte hebt). Haal van het vuur af en voeg 75 gram geraspte kaas en 1 eetlepel kruidenkaas toe. Breng op smaak met zout en peper. Schep in een ovenschaal het sperziebonen-gehakt mengsel en giet hierover de kaassaus. Zet ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(22 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top