Kipfilet met Kerrie-Roomsaus

Kip

Kipfilet met Kerrie-Roomsaus

Kipfilet met Kerrie-Roomsaus
Ingrediënten: rijst, 2 kipfilets, 1 ui, 1 courgette, 1 tomaat, 2 eetlepels kerriepoeder, 100 ml witte wijn, 1 appel, 1 banaan, 250 ml kookroom, zout, peper,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 160 graden. Kook de rijst volgens de aanwijzing op de verpakking. Kruid de kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin in hete boter. Haal de kipfilets uit de pan, doe de kipfilets in een ovenschaal en zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen 1 gesnipperde ui met 1 in blokjes gesneden courgette en 1 in blokjes gesneden tomaat voor ongeveer 5 minuten. Voeg 2 eetlepels kerriepoeder en 100 ml witte wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg daarna 1 in blokjes gesneden appel en 1 in plakjes gesneden banaan toe. Roerbak kort mee. Voeg 250 ml kookroom toe en laat het 5 minuten pruttelen op middelhoog vuur. Breng de kerrie-roomsaus op smaak met zout en peper. Serveer de kerrie-roomsaus met rijst en kipfilet. Eet smakelijk!

0
(123 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top