Witte Chocolade Muffins met Aardbeienglazuur

Witte Chocolade Muffins met Aardbeienglazuur

Witte Chocolade Muffins met Aardbeienglazuur

Ingrediënten: 230 gram roomboter, 230 gram suiker, 4 eieren, 230 gram bloem, snufje zout, 1 theelepel bakpoeder, 1 eetlepel aardbeiensiroop, 100 gram witte chocolade,

Aantal cupcakes: 15

Verwarm de oven voor op 160 graden. Mix 230 gram roomboter met 230 gram suiker. Voeg vervolgens een voor een 4 eieren toe en mix tot een schuimig geheel. Voeg daarna 230 gram bloem, een snufje zout en 1 theelepel bakpoeder toe. Mix tot een goed beslag. Smelt ‘au bain marie’ 100 gram witte chocolade. Roer de gesmolten witte chocolade met 1 eetlepel aardbeiensiroop door het beslag. Doe de papieren vormpjes in een muffinvorm en vul de vormpjes voor 2/3 met het beslag. Zet de muffinvorm ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de muffins goed afkoelen voordat je de topping maakt.

Topping
Ingrediënten: 240 gram roomkaas, 25 gram zachte boter, 300 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels fijngehakte aardbeien, 1 zakje klop-fix slagroomversteviger,

Meng voorzichtig 240 gram roomkaas, 25 gram zachte roomboter, 300 gram poedersuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eetlepels fijngehakte aardbeien en 1 zakje klop-fix slagroomversteviger door elkaar. Mix daarna met een mixer op de laagste stand tot een smeuïg geheel.

Bestrijk met de topping de muffins en maak het af met een parelbloem. Smul ze!

0
(19 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top