Met alle respect hoor… maar met één armetierig theelepeltje sambal op anderhalf pond vlees kan dit nooit een fatsoenlijke rendang worden.

Rendang is bij uitstek een gerecht waarbij de meeste autochtone Europeanen de stoom uit de oren komt (en zo hoort het ook, hahaha!).

Anekdotisch is in dat opzicht een bezoekje aan een Indisch restaurant in de Amsterdamse Damstraat, waar de chef destijds bezorgd uit zijn keuken kwam gehold, toen hij hoorde dat een ‘totok’ (ik dus) rendang had besteld. Hij vroeg of ik het wel zéker wist… Zelf bereidde ik mijn rendang toen al pittiger dan de kok van Sukasari ooit voor mogelijk had gehouden.

Enfin, je stooft zo’n hoeveelheid vlees dus niet met een theelepeltje sambal (en al helemaal niet met die Europelse nepversies uit potjes) maar met anderhalf ons fijngehakte rawits of Madame Jeanettes.

Los van deze aanmerkingen zou jouw recept overigens een hele smakelijke versie kunnen opleveren!