Bloemkoolquiche

Bloemkoolquiche

Bloemkoolquiche Bloemkoolquiche

Ingrediƫnten: 1 kleine bloemkool, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, handvol doperwten, 250 ml kookroom, 3 eieren, 75 gram geraspte kaas, bieslook, zout, peper, nootmuskaat, deeg voor hartige taart,

Aantal personen: 3

Snij 1 bloemkool in roosjes en stoom deze gaar in de VitaCuisine in 8 minuten of kook de bloemkoolroosjes beetgaar in water met wat zout. Bak in een hete koekenpan 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 gesnipperde ui toe en roerbak tot de ui zacht is. Voeg vervolgens een handje doperwten toe en roerbak kort mee. Laat alles afkoelen. Meng ondertussen 250 ml kookroom met 3 eieren, 75 gram geraspte kaas, bieslook, nootmuskaat, zout en peper tot een geheel. Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed een taartvorm met deeg voor hartige taart. Vul de taart met de bloemkoolroosjes en de ontbijtspek. Giet er het roommengsel over. Zet de taart ongeveer 40 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

(64 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top