Kipfilet met Champignons en Spek uit de Oven

Kip

Kipfilet met Champignons en Spek uit de Oven

Kipfilet met Champignons en Spek uit de Oven

Ingrediënten: 2 kipfilets, zout, peper, 1 1/2 eetlepel mosterd, 3 eetlepels tomatenketchup, 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 1 ui, 250 gram champignons, 100 ml bouillon, 50 ml kookroom,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 180 graden. Kruid 2 kipfilets met zout en peper. Maak een saus van 1 1/2 eetlepel mosterd en 3 eetlepels tomatenketchup, bestrijk hiermee de kipfilets. Leg de kipfilets daarna in een ovenschaal. Bak ondertussen 200 gram dobbelsteentjes ontbijtspek knapperig. Voeg 1 gesnipperde ui en 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg er vervolgens 100 ml bouillon en 50 ml kookroom toe en breng het kort aan de kook. Schep de champignonsaus over de kipfilets. Zet de ovenschaal ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven. Serveer met een frisse salade en aardappeltjes. Eet smakelijk!

0
(451 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

One thought on “Kipfilet met Champignons en Spek uit de Oven

  1. Dit is echt een heerlijk gerecht! De kip wordt heerlijk mals en de combinatie van de verschillende ingredienten geven een explosie van smaken. De saus zou niet misstaan op de kaart van een goed restaurant.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top