Citroen Cake

Citroen Cake

Citroen Cake

Cake
Ingrediënten: 200 gram boter, 200 gram suiker, rasp van 1 citroen, 3 eieren, 200 gram bloem, bakpoeder, vulling, poedersuiker,

Verwarm de oven voor op 160 graden (hetelucht). Mix 200 gram boter met 200 gram suiker en rasp van 1 citroen tot het bleek is. Voeg een voor een 3 eieren toe en roerbak tot het licht is. Voeg vervolgens 200 gram bloem en wat bakpoeder toe en spatel dit luchtig door het beslag. Vet een taartvorm in. Doe het beslag in de vorm en zet de taartvorm ongeveer 35 tot 40 minuten in de voorverwarde oven. Laat de cake goed afkoelen en bestrijk de cake in met de topping (zoals hieronder staat beschreven) en maak er met een klein lepeltje een reliëf in. Smul ze!

Topping
Ingrediënten: 1 eidooier, 85 gram suiker, 85 gram boter, rasp van 1 citroen, sap van 1 citroen, 100 gram mascarpone,

Laat op laag vuur een pan met 85 gram suiker met 1 eidooier staan totdat de suiker is gesmolten. Voeg 85 gram boter, rasp van 1 citroen en sap van 1 citroen toe. Laat al roerend de boter smelten en laat het zachtjes 5 minuten koken. Laat dit goed afkoelen en spatel er dan nog 100 gram mascarpone door.

0
(23 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top