Kipfilet met Madeirasaus

Kipfilet met Madeirasaus

Kipfilet met Madeirasaus

Ingrediƫnten: 2 kipfilets, zout, peper, scheutje witte wijn, 2 uien, 1/2 rode peper, 25 ml Madeira, 200 ml kookroom,

Aantal personen: 2

Kruid 2 kipfilets met zout en peper. Bak de kipfilets rondom bruin in hete olie. Blus af met een scheutje witte wijn. Laat de alcohol verdampen en laat de kipfilet op laag vuur zachtjes gaar worden. Maak ondertussen de saus. Stoof 2 gesnipperde uien met 1/1 fijngehakt teentje rode peper tot de ui glazig is. Voeg 25 ml Madeira toe en laat de alcohol verdampen. Voeg 200 ml room toe en laat de saus warm worden. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper. Serveer de kipfilet met de Madeira saus en maak af met peterselie. Lekker met aardapbolletjes en een salade. Eet smakelijk!

(107 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0
Matrix #brutsellog_nl:mtrx.anchel.nl & Fediverse / Activitypub @anja@www.brutsellog.nl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Back To Top