Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden

Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden

Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden
Ingrediënten: 1 courgette, 200 gram ricotta, bieslook, peterselie, zout, peper, 2 teentjes knoflook, 2 sjalotjes, tijm, rode wijn, 500 ml gezeefde tomaat, lasagne bladen, mozzarella,

Aantal personen: 3

Kook 1 in plakjes gesneden courgette ongeveer in 20 minuten in ongezouten water. Giet het af en laat het wat afkoelen. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de courgette met 200 gram ricotta, 1 teentje knoflook, zout, peper, peterselie en bieslook (naar eigen smaak) in een keukenmachine en pureer het geheel. Maak vervolgens de tomatensaus. Stoof 2 fijngesnipperde sjalotjes met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm aan. Doe er een scheutje rode wijn bij en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 500 ml gezeefde tomaat toe. Laat het geheel zachtjes pruttelen voor ongeveer 5 minuten. Doe in een een ovenschaal een laagje tomatensaus, lasagne bladen, courgette mengsel, lasagne bladen en courgette mengsel en overgiet het geheel met de tomatensaus. Strooi er als laatste wat stukjes mozzarella over. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(58 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

One thought on “Lasagne met Courgette, Ricotta en Kruiden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top