Lasagne met Courgette en Shiitake

Lasagne met Courgette en Shiitake

Lasagne met Courgette

Ingrediënten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 250 gram gehakt, 1 courgette, 150 gram shiitakes, 250 gram roma tomaten, 1 blik tomaatblokjes, zout, peper, 40 gram boter, 40 gram bloem, 450 ml bouillon, 200 gram geraspte kaas, lasagnebladen

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete boter 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 250 gram gehakt toe en bak dit bruin. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette en 150 gram in plakjes gesneden shiitakes toe. Roerbak een een paar minuten en voeg vervolgens 250 gram in blokjes gesneden roma tomaten en 1 blik tomatenblokjes toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel op laag vuur pruttelen en maak ondertussen de kaassaus. Smelt 40 gram boter. Voeg als de boter gesmolten is 40 gram bloem toe en bak kort mee. Voeg vervolgens beetje bij beetje 450 ml bouillon (of zoveel tot je de gewenste dikte hebt) toe. Haal de saus van het vuur en roer er 200 gram geraspte belegen kaas door. Doe in een ovenschaal een laagjes van het groentenmengsel, lasagnebladen, groentenmengsel, helft van de kaassaus, lasagnebladen, groentenmengsel en als laatste de rest van de kaassaus. Zet de overnschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(49 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top