Spaghetti met Rode Saus

Spaghetti met Rode Saus

Spaghetti met Rode Saus

Ingrediënten: spaghetti, 1 ui, 1 teentje knoflook, 1 rode paprika, 250 gram champignons, 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, oregano, basilicum, zout, peper,

Aantal personen: 3

Kook de spaghetti beetgaar in kokend water met wat zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook. Als de ui zacht is voeg je 1 gesneden rode paprika toe en roerbak dit even mee. Voeg vervolgens 250 gram in plakjes gesneden champignons toe en roerbak tot de champignons zacht zijn. Voeg vervolgens 1 blikje tomatenpuree, 1 blik tomaatblokjes, oregano, basilicum, zout en peper toe. Roer het goed door, zet het vuur lager en laat het 15 minuten zachtjes pruttelen. Serveer de ‘rode saus’ met de spaghetti. Eet smakelijk!

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

9 thoughts on “Spaghetti met Rode Saus

 1. Het is me al vaker opgevallen bij jouw bereidingen van pasta’s: waarom begin je daar altijd mee? Je weet toch dat de pasta niet wacht op de gasten, maar de gasten beter kunnen wachten op de pasta?!

  Mijn welgemeend advies: bereid de pasta als laatste, en liefst ook niet volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking, maar altijd minimaal twee minuten korter.

  1. tja om elke keer te beschrijven wanneer exact de pasta opgezet moet worden in een recept is verrekte onhandig. Het eerst wat ik normaal doe is gewoon water opzetten, beginnen met koken, als het water kookt de pasta er in en dan als de pasta goed is na mij idee dan hup afgieten en heel toevallig is dan de ‘saus’ ook klaar. Sta er niet met een timer bij om de recepten van minuut tot minuut te ’timen’, bloggen moet gewoon leuk blijven 🙂

 2. Hoi Anja,

  Het lijkt me – als medeblogger – nu juist een tamelijk eenvoudige ingreep om dat vermaledijde zinnetje naar de onderkant van je recepturen te verplaatsen, door het als laatste in te typen.

  Jouw sauzen mogen dan misschien gelijktijdig met je pasta gereed zijn… veel van je lezers zijn wellicht minder vaardig, en zullen je instructies letterlijk volgen. Gevolg? Prima saus over verprutste pasta. Jammer.

  1. Tja smaken verschillen kennelijk, en ik ga mijn ‘werkwijze’ niet aanpassen. Ik heb zelf niet de taak om mensen bij het handje te nemen om pasta of rijst te koken.

   Daarnaast is pasta koken inmiddels gemeengoed geworden, iedereen kan het en iedereen heeft zijn eigen methode.Met olie, zonder olie, verse pasta, droge pasta. Ten tweede staat het bij mij als eerste omdat water niet direct kookt als ik de pan op het vuur zet. Ik denk dat dit bij meer mensen ook niet zo is. Als een zin ergens midden in staat worden mensen soms pas wakker geschud dat ze ook nog eens pasta moeten koken.

   Nu staat het water van het begin af op en kan men de pasta op elk gewenst moment de pasta in het kokende water doen zodat het direct klaar is met de saus. Zo heb je en de perfecte saus en de perfecte pasta.

 3. Jeetje wat een overdreven reactie @RJ.
  Je leest toch eerst het hele recept voordat je aan de slag gaat.
  En je ziet toch ook op het plaatje, of je leest de titel dat er bijvoorbeeld pasta bij zit. Pff
  Gewoon zo doorgaan Anja! Ik kijk bijna elke dag wel even hier, blijft leuk en lekker 🙂

  1. Dank je wel voor je reactie Emma! Zo denk ik er ook over en tja koken en bloggen moet wel een leuke hobby blijven. In ieder geval ben ik nog niet van plan te stoppen!

   Gr. Anja

 4. @ Sylvia

  Hey hey! Nou niet gaan generaliseren vanwege wat één iemand zegt hé! Ik ben een man, kook iedere dag en haal veel recepten zowel van deze website als uit kookboeken of door gewoon zelf te experimenteren. Als eerste, lees ik altijd het hele recept zelf door. Altijd handig om te weten wat je allemaal moet doen en het dan naar eigen wijze inplannen.

  Ik zet bijvoorbeeld ook eerst altijd water op. Vreemd genoeg kookt het bij mij namelijk ook niet meteen (RJ heeft vast magisch vuur!). Daarbij is zijn reactie ook uitermate onnodig. Als iemand dom genoeg is om eerst pasta te koken en pas als dat klaar is met de saus te beginnen, nou dan hoeft die persoon voor mij toch echt niet te koken!

  Anyway, ga zo door Anja, heb al veel recepten geprobeert en tot nu toe zijn ze allemaal met goede reacties ontvangen!

  Vanavond word het weer een Bloemkool soufflé!

 5. Dat heb ik nu ook, het water kookt ook niet meteen bij mij. En inderdaad een recept lees je altijd door en dan geef je er altijd wel weer een andere draai aan, en dat is juist het leuke aan koken! 1 recept kan 10x anders smaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top