Broccoli Pannetje

Broccoli Pannetje

Broccoli Pannetje

Normaal gebruik ik de ActiFry te pas en te onpas voor het bakken van aardappelschijfjes, aardappelbolletjes of frieten. Vandaag ook de groente erbij gedaan om nu te gaan wokken na een drukke en warme dag als zo’n apparaat het voor je doet.

Ingrediënten: 1 stronk broccoli, 1 wortel, zout, 450 gram krieltjes, 1 ui, 200 gram dobbelsteentjes ham,

Aantal personen: 3

Snij de broccoli in roosjes en blancheer het samen met de in blokjes gesneden wortel in water met wat zout (anders blijven de groenten zo hard). Doe ondertussen 450 gram krieltjes met 1 gesnipperde ui in de ActiFry en zet de ActiFry 15 minuten aan. Voeg 200 gram hamblokjes, de broccoli en wortel toe en zet de ActiFry nog eens 15 minuten aan. Breng op smaak met zout en peper. Alles wokken kan natuurlijk ook! Eet smakelijk!

(103 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

2 thoughts on “Broccoli Pannetje

  1. he anja

    ik ben bewust bezig met gezond eten
    is de acti fry echt een ding waarbij je maar heel weinig vet hoeft te gebruiken?ze zjin hier nogal gek van patat,gebakken aardappels,enz,ik neem ze nu niet,omdat ik geen tot weinig vet wil,is de acti fry dat geschikt voor mijn gezin,en mij?

    1. In de Actifry hoeft inderdaad maar weinig olie. Bij diepvries aardappelschijfjes of diepvriespatat doe ik helemaal geen olie. Er zit namelijk al wat vettigs in lijkt het. Bij verse frietjes doe ik een eetlepel olie (niet meer wat dan worden ze zelfs een beetje zompig). Zelf heb ik trouwens de eerste Actifry en daar gaat niet zo gek veel friet in een keer in. Daarnaast moet je rekening houden dat patat maken langer duurt dan in de frituurpan (maar aan de andere kant hoef je ook niet eerst het vet op te warmen, het is er in doen en draaien maar). Voor aardappeltjes en patat (en soms een frikandel) vind ik de Actifry helemaal handig!

      Groetjes Anja

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top