Javaanse Sate en Babi Pangang

Opa en oma uit Friesland komen lekker langs om te eten, Britt is er en iedereen houdt wel van sate en babi pangang. Nu kunnen we mooi het servies van ‘Friends of Glass‘ uit testen met een aantal mensen.

Javaanse Sate
Ingrediënten: 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 2 eetlepels geraspte kokos, 8 eetlepels ketjap manis, 500 gram rosbief,

Meng 4 eetlepels lichtbruine basterdsuiker, 2 eetlepels geraspte kokos en 8 eetlepels ketjap manis goed door elkaar. Snij 500 gram rosbief in blokjes en marineer een paar uur in de marinade. Bak daarna de sate op een grill of in een wok bruin. Giet er regelmatig wat overgebleven marinade over.

Saus voor bij de Javaanse Sate
Ingrediënten: 2 sjalotjes, 8 eetlepels ketjap manis, scheutje citroensap,

Snij 2 sjalotjes ragfijn (makkelijk in de keukenmachine). Roer 8 eetlepels ketjap manis, een scheutje citroensap en de sjalotjes goed door elkaar en serveer bij de Javaanse Sate.

Babi Pangang
Ingrediënten: 3 eetlepels ketjap manis, 3 teentjes knoflook, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels olie, 1 theelepel sambal, 1 kilo varkenslappen,

Meng 3 eetlepels ketjap manis, 3 fijngehakte teentjes knoflook, 1 eetlepel gembersiroop, 1 eetlepel rijstazijn, 2 eetlepels olie en 1 theelepel sambal met elkaar. Snij 1 kilo varkenslapjes in blokjes en marineer ze een paar uur in de marinade. Bak de gemarineerde varkenslapjes bruin in een wok. Serveer met de saus en wat Atjar Tjampoer.

Babi Pangang Saus
Ingrediënten: 200 ml tomatenketchup, 1 scheutje zoete chilisaus, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker, peper,

Meng 200 ml tomatenketchup, 1 scheut zoete chilisaus, 1 eetlepel witte wijnazijn, 4 eetlepels gembersiroop, 3 eetlepels ketjap manis, 1 eetlepel lichtbruine basterdsuiker en wat peper naar smaak goed door elkaar. Verwarm de saus op laag vuur. Meng de saus met het vlees.

Dit alles hebben we gegeten met nasi goreng en bami goreng!

0

Delen mag :

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *