Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Gepaneerde Schnitzel met Tomatensaus

Ingrediƫnten: 4 schnitzels, zout, peper, 2 eieren, paneermeel, oregano, 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 50 ml rode wijn, 3 tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 eetlepel suiker, mozzarella, geraspte kaas,

Aantal personen: 3

Verwarm de oven voor op 160 graden. Snij 4 schnitzels in stukjes. Kruid met zout en peper. Haal ze door 2 geklutste eieren en vervolgens door paneermeel wat gekruid is met oregano. Bak de gepaneerde schnitzel stukjes om en om bruin in hete boter en doe het in een ovenschaal. Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven. Maak ondertussen de tomatensaus. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg vervolgens 50 ml rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens 3 in blokjes gesneden tomaten en 1 blik tomaatblokjes toe. Roer er 1 eetlepel suiker door en laat het 10 minuten zachtjes pruttelen. Haal de ovenschaal uit de pan en doe de tomatensaus over de gepaneerde schnitzels. Doe er nog stukjes mozzarella en geraspte kaas over. Zet de ovenschaal nog even terug in de oven zodat de kaas en mozzarella kan smelten. Serveer met gebakken aardappeltjes en een salade. Eet smakelijk!

0
(31 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top