Bangers ’n Mash with Onion Gravy (Worst, Puree en Uienjus)

Bangers ’n Mash with Onion Gravy (Worst, Puree en Uienjus)

Bangers 'n Mash with Onion Gravy (Worst, Puree en Uienjus)

Ingrediƫnten: aardappelen, zout, bouillon, kookroom, 2 verse worsten, 2 rode uien, 1 teentje knoflook, 2 takjes tijm, 1 eetlepel bloem, 100 ml rode wijn, 400 ml kippenbouillon, 1 eetlepel balsamico azijn,

Aantal personen: 2

Aardappelpuree:
Schil 600 aardappels en snij ze in gelijke stukken. Kook de aardappels in 30 minuten gaar in kokend water met wat zout. Stamp met kippenbouillon en een beetje kookroom tot een puree.

Worst en Uienjus:
Verwarm de oven voor op 160 graden. Bak 2 fijne worsten rondom bruin in hete boter. Haal de worsten uit de pan, leg ze in een ovenschaal en zet ze 20 minuten in de oven, zo garen de worsten verder door. Bak in het achtergebleven vet 2 in fijne ringen gesneden rode uien met 1 fijngehakt teentje knoflook en tijm tot de rode uien zacht zijn. Voeg 1 eetlepel bloem toe en bak een minuut of twee moe. Voeg vervolgens 100 ml rode wijn toe en laat de wijn inkoken. Giet daarna beetje bij beetje ongeveer 400 ml kippenbouillon toe tot je de gewenste dikte hebt gekregen. Voeg 1 eetlepel balsamico azijn toe. Warm het geheel nog een paar minuten toe.

Serveer de puree met de verse worst en de uienjus. Eet smakelijk!

0
(38 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top