Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel

Ingrediënten: 1 prei, 75 gram geraspte wortel, 100 gram hamreepjes, 1 pot jonge kapucijners, 150 ml kippenbouillon, 1 eetlepel appelstroop, zout, peper,

Aantal personen: 3

Roerbak in hete olie 1 in ringen gesneden prei, 75 gram geraspte wortel en 100 gram hamreepjes tot de prei zacht is. Voeg vervolgens 1 uitgelekt potje jonge kapucijners, 150 ml kippenbouillon en 1 eetlepel appelstroop toe. Breng al roerende aan de kook. Breng op smaak met zout en peper. Laat het geheel vervolgens 15 minuten op laag vuur pruttelen. Serveer met aardappelschijfjes. Eet smakelijk!

(52 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

2 thoughts on “Kapucijnerschotel

  1. Dat wordt smullen voor mijn Boze Oude Vader, die dol is op alle soorten (inheemse) peulvruchten. Ik ga het gerechtje morgenavond meteen maken, alleen vervang ik de bakpiepers door een pureetje, anders krijg ik daar weer klachten over, hahaha… Bedankt voor ’t recept!

    1. Eigenlijk wordt er weinig met peulvruchten bereidt, misschien is het te ouderwets geworden. Nou ja dan maar ‘Powerrr to de peulvrucht’ 😉

Comments are closed.

Back To Top