Bloemkool met Kerriesaus

Bloemkool met Kerriesaus

Bloemkool met Kerriesaus

Ingrediënten: 1 bloemkool, 1 ui, 125 gram blokjes ham, 1 eetlepel kerriepoeder, zout, peper, 2 eetlepels bloem, 400 ml volle melk,

Aantal personen: 3

Kook een in roosjes gesneden bloemkool beetgaar in water met wat zout. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 125 gram blokjes ham, 1 eetlepel kerriepoeder, zout en peper tot de ui zacht is. voeg vervolgens 2 eetlepels bloem toe en roerbak kort mee. Voeg daarna beetje bij beetje en al roerende ongeveer 400 ml volle melk toe tot je de gewenste dikte saus hebt gekregen. Laat de saus nog even een paar minuten pruttelen op laag vuur. Giet de bloemkool af en serveer de bloemkool met de kerriesaus. Eet smakelijk!

0
(39 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Via Mastodon kan je Brutsellog volgen via @Anja@www.brutsellog.nl .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top