Lasagne met Courgette en Ricotta

Lasagne met Courgette en Ricotta

Lasagne met Courgette en Ricotta

Ingrediƫnten: 1 ui, 1 teentje knoflook, tijm, 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek, 200 gram gehakt, 1 courgette, 125 gram cherry tomaten, 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje bouillon, rozemarijn, zout, peper, 250 gram ricotta, 100 gram geraspte kaas, lasagne bladen,

Aantal personen: 2

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met 1 fijngehakt teentje knoflook en wat tijm tot de ui zacht is. Voeg 100 gram dobbelsteentjes ontbijtspek en 200 gram gehakt toe en roerbak tot het gehakt bruin is. Voeg vervolgens 1 in blokjes gesneden courgette en 125 gram in kwarten gesneden cherry tomaten toe. Roerbak 5 minuten mee. Voeg vervolgens 1 blik tomaatblokjes, 1 blokje bouillon en rozemarijn toe. Breng op smaak met zout en peper en laat het geheel vervolgens 15 minuten pruttelen. Meng ondertussen 250 gram ricotta met 75 gram geraspte kaas, zout en peper. Doe in een ovenschaal een deel gehakt-courgettesaus, lasagne bladen, gehakt-courgettesaus, ricottamengsel, lasagnebladen, ricottamengsel en de resterende geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(35 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top