Hartige Taart met Artisjok en Gerookte Kip

Hartige Taart met Artisjok en Gerookte Kip

Hartige Taart met Artisjok en Gerookte Kip

Ingrediënten: 1 ui, tijm, rozemarijn, oregano, 1 gerookte kipfilet, 3 zongedroogde tomaten, 400 gram artisjokharten, zout, peper, 3 eieren, 100 ml kookroom, bladerdeeg voor hartige taart,

Aantal personen: 4

Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak in hete olie 1 gesnipperde ui met tijm, rozemarijn en oregano tot de ui zacht is. Voeg 1 in stukjes gesneden gerookte kipfilet, 3 fijngehakte zongedroogde tomaten en 400 gram gesneden artisjokharten (blik) toe, breng op smaak met zout en peper en warm het goed door. Laat het vervolgens wat afkoelen. Klop ondertussen 3 eieren met 100 ml kookroom, zout en peper. Bekleed een taartvorm met bladerdeeg voor hartige taart. Schep het artisjok kipmengsel er in en giet het eimengsel er over. Zet de taart ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

0
(47 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top