Rozijnenbroodjes

Rozijnenbroodjes

Rozijnenbroodjes

Ingrediënten: 500 gram witte broodmix, 25 gram boter, 300 ml lauwwarm water, lichtbruine basterdsuiker, kardemom, rozijnen,

Aantal broodjes: 9

Kneed 500 witte broodmix met 300 ml lauwwarm water en 25 gram boter tot je een soepel deeg hebt. Laat het deeg in een kom die is afgedekt met een natte theedoek op een warme plaats een uurtje rijzen. Kneed het vervolgens nog goed door en laat het nogmaals een uur afgedekt rijzen op een warme plaats. Verwarm dan de oven voor op 200 graden en vet een braadslee of ovenschaal in met boter. Rol het deeg uit tot een plak. Smeer de plak deeg aan 1 kant in met boter. Bestrooi het deeg met lichtbruine basterdsuiker, rozijnen en kardemom naar eigen inzicht. Rol het deeg op en snij er 9 schijven van. Leg de schijven in de ingevette braadslee of ovenschaal en zet het ongeveer 30 tot 35 minuten in de voorverwarmde oven. Laat de broodjes goed afkoelen. Smul ze!

0
(28 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)

Fediverse : @anja@www.brutsellog.nl | BlueSky : @brutsellog.nl | Flipboard : https://flip.it/8caSV5

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back To Top