Penne Bolognese

Penne Bolognese

Penne Bolognese

Echte Bolognese zal dit niet wezen, maar goed is dat het bij een Italiaans restaurant wel? Daar kan je eigenlijk ook niet goed zien aan de saus wat er allemaal in zit. Daarom de proef op de som genomen en alle groenten ook onherkenbaar gemaakt in deze saus. Gewoon huppakee alles in de Magimix.

Ingrediënten: 1 wortel, 250 gram champignons, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 groene paprika, 1 blik tomaatblokjes, 250 gram gehakt, tijm, zout, peper, rode wijn, penne,

Aantal personen: 4

Maak 1 wortel, 250 gram champignons, 2 teentjes knoflook, 1 ui, 1 groene paprika en 1 blik tomaatblokjes schoon en snij eventueel in kleinere stukken. Doe alles in de keukenmachine en puree het. Rul 250 gram gehakt met wat tijm uit in een beetje olie. Voeg een scheutje rode wijn toe en laat de alcohol verdampen. Voeg vervolgens de groente pasta toe en laat het geheel op middelhoog vuur zachtjes gaar worden in 30 minuten. Breng op smaak met zout en peper. Kook ondertussen de penne in kokend water met wat zout. Serveer de penne met de ‘bolognese saus’. Eet smakelijk!

(33 keer bezocht, waarvan vandaag 1 keer)
0

3 thoughts on “Penne Bolognese

  1. Maakt niet uit welk recept, overal is de basis een “sofrito”. Dit is een groentemengsel van gesneden ui, wortel en selderij wat glazig gebakken wordt in ruim olijfolie. Niet teveel tomaat en melk en rode wijn komen ook in de meeste recepten terug. Er is dus wel degelijk een basisrecept voor bolognese saus.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Back To Top